UPPLETANDEKURS (föremål)

Lördagen 17 feb samt

Lördagen 2 mars 2024 kl 10-12.30

Kursen är på två tillfällen med två veckors egen träning mellan tillfällena.

Uppletande av föremål är ett av momenten i bruksgrenarna i högre klasser men det är ju framförallt en jätterolig och nyttig aktivering för både hund och förare. 

Tänk att du tappat en vante eller bilnycklarna någonstans och har en hund som har lärt sig söka på ett effektivt sätt och även apportera in föremålen till dig. De flesta hundar tycker om att använda nosen och leta upp föremål och genom att belöna på rätt sätt så vill hunden "komma hem" med föremålet.

Det är en fördel om din hund har ett visst föremålsintresse och vill bära saker och din hund måste kunna fungera ihop med andra hundar. Hunden bör vara närmare året eller äldre och vi använder koppel och lina vid första tillfället.

Vid första tillfället kommer vi lägga stor vikt vid att apportera och vi tränar med leksaker och annat som hundarna är vana vid att ta i munnen. Ni kommer att få enskilda tips på fortsatt träning tills vi träffas vid andra tillfället. 

Vid andra tillfället kommer vi "valla av" områden där hunden ska kunna söka lite mer fritt. Beroende på hur läxorna gått så anpassas ju träningen därefter. 

Max 6 deltagare

Kostnad 1100kr